2011 0718
Door: Anita
Blijf op de hoogte en volg Anita
18 Juli 2011 | Frankrijk, Parijs
18 juli 2011.
Maandagochtend 7 uur. Wederom werden we gewekt door het gezellige klokkenspel.
Maar mooi dat we ons daarna ook nog even lekker omgekeerd hebben. Veel te vroeg om op te staan! Op een gegeven moment werd het me toch te warm in bed en ben ik beneden gaan kijken.
Gelukkig waren er nog een paar vroege vogels beneden en heb ik samen met hen heerlijk aan de thee gezeten. Even rustig aan wakker worden. Het plan is om weer even te gaan hardlopen.
Maar eerst maar eens zien op we weer 3 neuzen dezelfde kant op kunnen krijgen. Het is toch wel zo leuk om weer met z’n 3-tjes te gaan. Hoewel ik mijn benen behoorlijk voel na gisteren en het eigenlijk niet zo slim is om 2 dagen achter elkaar te lopen. Maar ja, we zijn hier maar zo kort en dan moet je natuurlijk wel je kansen pakken.
Toen ik na de thee naar boven ging zag ik dat nr 3 al onder de douche stond. Tja….geen lopen dus. Ook maar douchen en gewoon aankleden. Jaja…om een lang verhaal kort te maken. Toen we uiteindelijk fris en fruitig beneden zaten met zijn 3-tjes besloten we om toch te gaan hardlopen. Haha….omkleden maar weer dus, en op weg. Dit keer de route die we gisteren gewandeld hadden met de hele groep.
Toch maar weer stiekem het wegje in wat eigenlijk niet mocht maar aangezien we toch niemand waren tegen gekomen durfden we het nu ook wel weer aan.
Droge paden, heerlijk rennen / lopen. Mijn 2 medelopers gingen dit keer heel fanatiek intervallen. Mijn intervallen zijn wat gematigder ik trek geen sprintjes maar ren gewoon zoals ik altijd gewend ben te rennen. Heerlijk om ook nog wat tips te krijgen. Ik probeer ze ter harte te nemen. Maar dit landschap is nog iets heuvelachtiger dan de veluwe dus dat voel je best in je kuiten zeg maar. In het weiland stonden de koeien mij heel meewarrig aan te staren en begonnen toen ineens met mij mee te sjokken. Dat was wel een grappig gezicht. Ik had zowaar volgers! Dat was niet onopgemerkt gebleven want toen ik weer bij mij maatjes was maakten ze de opmerking dat ik zelfs volgers heb zonder te twitteren! Goed hé! Hihi…..
Na een heerlijke tocht van een kleine 6 km waren we weer terug bij het huis. Inmiddels was iedereen zijn bed uit en stond de laatste onder de douche. Uiteraard moesten ook wij nog even een snelle sprint door de douche trekken en daarna konden we met de hele groep op pad voor een mooie wandeling. We hadden bedacht dat we ze nu het modderige pad dat wij gisteren gerend hadden maar eens voor zouden schotelen. 6 km wandelen, moet kunnen toch?
Pff…..die viel nog niet eens echt mee zeg! Het leek mij dat ie hardlopend gisteren makkelijker ging dan vandaag gewoon wandelend. Best maf.
Er zat behoorlijk wat hoogteverschil in dat was me tijdens het hardlopen niet eens zo opgevallen. Geen wonder dat mijn kuiten protesteerden!
Dit uitlooprondje na het hardlopen van vanmorgen was best lekker.
Aan het eind werd het dreigend donker en hoopten we voor de bui binnen te zijn. Gelukkig bleef het bij een dreigement en zijn we allemaal nog droog thuisgekomen.
En bleef het eigenlijk nog best een hele tijd mooi weer. Zo mooi zelfs dat we ons nog aan een spelletje jeu de boules gewaagd hebben. Je bent tenslotte in Frankrijk en dan moet je toch een keertje jeu de boules gespeeld hebben. Het werd weer een echte vrouwenaangelegenheid.
Ondertussen hebben we hier en daar nog wat onkruid verwijderd en de baan wat bespeelbaarder gemaakt. Leuk spelletje. Eén van de honden deed nog een poging om het kleine balletje in te pikken maar tegen 3 dames kon hij niet op! Inleveren dus…..
In middels hadden de mannen de bbq weer aangestoken en waren de restjes van het eten omgetoverd tot een eetbaar geheel. Er was soep, stokbrood, worstjes, hamburgers enz enz.
Prima voor elkaar allemaal. Er bleef niet veel meer over. Mooi ingekocht! Complimenten aan de organisatie!
Helaas moesten (voor de oma /opa dag dinsdag) 2 van de 8 na het eten terug naar Nederland en bleven er nog 6 over. Al puzzelend, kletsend en breiend hebben we de laatste avond doorgebracht bij het vuur. Het weer zat reuze mee. Ondanks die paar regenbuitjes hebben we toch prima dagen hier gehad.
Heel erg laat heb ik het deze avond niet gemaakt. Je kunt wel merken dat je door al de sportieve inspanningen je toch ook je slaap hard nodig hebt. En wat mij betreft hebben alle nieuwe indrukken zo ook zijn uitwerking op mij. Ik geniet met volle teugen. Het is zo ontzettend leuk met deze groep op stap te zijn. Afspraken worden er eigenlijk niet gemaakt en een ieder die doet gewoon waar ie goed in is. Het is heerlijk om te zien dat het allemaal zo gemakkelijk en vanzelfsprekend gaat. Was het in het dagelijks leven altijd maar zo! Leven en laten leven! Heerlijk wat een luxe.
Nadat we alle tuinstoelkussen, glazen, flesen, blikjes, breiwerkjes enz in veiligheid hebben gebracht. Lees…..alles binnen hebben gelegd. De vaat hebben gewassen enz. zijn we allemaal ons bed ingedoken. De laatste nacht in Romagne….welterusten…..
Slaap lekker tot…..7 uur……bim bam, bim bam……
28 Juli 2011 - 13:23
Mariska:
FRIET ???????
28 Juli 2011 - 15:31
Peter:
Hi Anita en Heintje, jullie zijn nog vergeten jullie hoogtepunt van de Romagne reis te vermelden, voor details vraag Edje!!
Groetjes