2011 0509 dag 4 Eisenach - Freital
Door: Anita
Blijf op de hoogte en volg Anita
09 Mei 2011 | Duitsland, Freital
6 tot 15 mei 2011.
Eisenach - Freital,
9 mei 2011.
Goed geslapen. Douchen, aankleden, ontbijten, inpakken en wegwezen!
Vandaag vertrekken we naar Freital. Een stad ongeveer 270 km verderop.
Het eerste stuk willen we over de autobahn gaan om wat km-ters te maken. Maar zodra het kan gaan we heerlijk weer binnendoor rijden. Thüringen is te mooi om alleen maar vanaf de autobahn te bekijken. Thüringen moet je beleven.
En dat doen we dan ook. Onderweg maken we een lange stop, wat inkopen gedaan bij de Lidl. De koelbox weer vol. We kunnen er wel weer een poosje tegen.
Het weer is geweldig. De picknickplaats, waar we wel even naar hebben moeten zoeken overigens, een prima plek. Zo schieten we natuurlijk niet heel erg hard op, maar och we kunnen de hele dag doen over de 270 km dus ………genieten we van het zonnetje en van elkaar. We kletsen de hele wereld aan elkaar vast.
Zelfs zoveel dat er voor mij van schrijven helemaal niets terecht komt! Oeps……hoe moet ik straks thuis nu mijn reisverslag maken? Hopelijk heb ik nog genoeg ruimte op mijn ‘harde schijf” om het allemaal te onthouden.
Volgens mijn reisgenoot zit er veel te veel onnodige info op mijn harde schijf en kan ik best het één en ander wissen. Maar dat lukt natuurlijk niet zo maar in 1 keer……… Sommige info is er in de afgelopen jaren zo ingepompt dat wil er niet met 1 ‘delete’ poging uit……hihi……Maar…….de rente, ruimte, risico zit er inmiddels ook bij dus……ja er is ook nog plek voor WB!!!! (Warren Buffet)
In het bos waar we zaten zag ik ineens een ‘camera’! haha…..althans zo leek het glimmertje wat ik zag in elk geval op de lens van een camera. Het was net iets te ver weg om het goed te kunnen zien. Aangezien wij beiden denken in beelden gaat onze fantasie nog wel eens met ons op de loop. Hier konden we een heerlijk verhaal van maken. Uiteindelijk was ik toch wel erg nieuwsgierig geworden wat het nu echt was en ben ik op onderzoek uitgegaan. En wat bleek……er lag een oude damestas. Het magneetje ervan schitterde in de zon en zag er vanuit de verte dus uit als de lens van een camera. De tas was vies en niet het oppakken waard. Ik had geen zin om hier mijn sporen op achter te laten dus heb ik het verder gelaten voor wat het was. Einde verhaal dus.
Verder genieten van het almaar heter wordende zonnetje. Inmiddels was er nog een auto bij gekomen, die bijna over onze borden heen reed. Gelukkig stopte hij nog net op tijd! Het echtpaar ging aan de overkant het bos in om een ommetje te maken. Wij niet, hadden geen zin om te gaan lopen. Het bos is zo uitgestrekt, je weet maar nooit of je weer op de goede plek het bos uitkomt. Zo niet, ga dan je auto maar weer zoeken……..dat scenario wilden we toch maar liever niet ten uitvoer brengen.
Uiteindelijk zijn we, na de vaat, toch maar weer in de auto gestapt en doorgereden naar Freital. We waren toch wel benieuwd wat voor hotel we nu terecht zouden komen. Freital is een langgerekte voorstad van Dresden. Er is weinig tot niks te beleven. Een ontzettend lelijke slaapstad dachten we.
Het hotel lag helemaal aan het randje. Een oud DDR gebouw wat ze een klein beetje opgekalefaterd hadden naar de huidige tijd.
De ontvangst was hartelijk. Het was wel een gebouw met veel trapjes. Naar de slaapkamers, naar de eetzaal, naar buiten. Overal trapjes op en trapjes af.
Het uitzicht was hier minder fraai dan in Eisenach. Hier keken we op de bomen. Veel meer was er niet te zien. Hier jammer genoeg geen ligbad. Wel een douche.
Het zag er allemaal verder keurig uit.
We blijven hier 4 dagen, dus alles zo veel mogelijk in de kast gewerkt.
Een beetje orde is toch wel lekker tenslotte.
Toen we daar mee klaar waren zijn we maar op onderzoek uitgegaan of er misschien toch nog iets te beleven valt in Freital. Dat viel nog niet mee.
We zaten nml. weer op een soort van industrieterrein en echt een centrum konden we niet ontdekken. Tijdens ons loopje ontdekten we wel een soort van stadspark met jawel………bankjes……..
Onze vakantie gaat werkelijk van bankje naar klapstoel, naar picknicktafel, en weer terug naar een bankje…….Tja…..tradities moet je in ere houden tenslotte! 27 maart jl. begon het bij ons op een picknickbankje bij kasteel Heeswijk dus…….
bankjes blijven ons voorlopig nog wel achtervolgen denken we…….;-)
De voormalig oost Duitsers proberen wel het imago van hun gebouwen op een dusdanige wijze op te kalefateren dat het een gezellig geheel wordt. Maar er moet nog heel wat werk verzet worden wil het ook echt allemaal mooi gaan worden. Sommige gebouwen zijn echt te lelijk om aan te kijken. Er wordt niks meer mee gedaan, de bomen groeien gewoon tussen de stenen door en in de dakgoten. Ramen zijn ingegooid en hele stukken uit de gevels. Er staat zoveel leeg dat het niet eens de moeite is om er een bord ‘te koop’ op te zetten. Dan zou je werkelijk door de bomen (lees; borden!) het bos niet meer zien.
We hebben in een echte Oost-Duitse kroeg nog wat gedronken. We vroegen onderweg aan iemand of er een gelegenheid was waar we wat konden drinken, de man was nu niet bepaald enthousiast over de mogelijkheden in zijn stad. Trok in elk geval een heel bedenkelijk gezicht. Nee, hij wist niet echt iets. De eerste gelegenheid die we vervolgens zelf vonden leek ons ook niks. Bij de 2e hing een bord met prijzen buiten, een lachertje vergeleken met de prijzen voor een biertje in Nederland. We namen de gok! Een echt Oost-Duits drinklokaal met locals, de onderkant van de maatschappij zeg maar. Niet echt volk waar je snel contact mee hebt. Erg ouwe jongens krentenbrood onder elkaar, maar van toeristen moeten ze niet veel hebben. We hielden het daar dan ook snel voor gezien. Leuk om er even binnen geweest te zijn.
Op de terugweg naar het hotel even langs het perron geweest. Morgen willen we naar Dresden. Even kijken wat de vertrektijd van de trein is en of je hier gewoon een kaartje kunt kopen. De moderne tijd heeft hier toch ook zijn intrede gedaan. Er is net als bij ons een kaartautomaat. Gelukkig kunnen we daarmee overweg en blijkt de rit naar Dresden 2 euro pp te kosten. Goedkoper dan parkeren in Dresden voor een hele dag lijkt ons, dus wagen we het erop en gaan we morgen met de trein.
Terug in het hotel hebben we nog even naar het nieuws gekeken, de douche uitgetest en zijn daarna ons bed ingedoken. Het is mooi geweest voor vandaag! Lekker slapen en gezond weer op, we zijn benieuwd naar het ontbijt van morgenochtend………
21 Mei 2011 - 07:21
Nico En Milly:
We zijn benieuwd hoe het ontbijt was, in ieder geval ziet de lunch er heerlijk uit. Mooi de natuur foto's en dat aparte gebouw, hebben ze daar nu bomen ingeplant het lijkt er wel op.
Groet, Nico en Milly