2015 0802 Trekvogelpad - Kinselmeer - Gaasperdam
Door: Anita
Blijf op de hoogte en volg Anita
02 Augustus 2015 | Nederland, Diemen-Zuid
Uitgeslapen tot 8 uur! Gisteravond vroeg ons tentje in gedoken en heerlijk geslapen. Mijn nieuwe slaapmatje en tent zijn goedgekeurd. Het gewicht om te dragen is oké en om op en in te slapen zijn ze ook prima. Goeie aankopen.
Aan het douchemuntje van 8 minuten hebben we ruimschoots voldoende om fris en fruitig aan de tweede wandeldag te beginnen. Jemig wat is 8 minuten lang om te douchen. Jammer dat ze hier met aparte douches werken voor dames en heren. Anders heb je aan 1 munt meer dan voldoende voor 2 personen. Nu stroomt het water gewoon weg omdat je allang klaar bent en de douche niet uit kunt zetten. Dat kan toch anders in deze tijd zou je zeggen.
Het afbreken van onze bivak gaat vlot en vaardig en in een mum van tijd zit alles weer in Billy en Bolly weggestopt. Het ontbijt bestaat uit de restanten van wat we gisteren teveel hebben meegenomen. Met een goede bodem in onze maag verlaten we de camping en vervolgen het trekvogelpad over de dijk. Het water, de bootjes, jachten, de mooie in pasteltinten geschilderde vissershuisjes, de vele vogels, de mooie kerk van Durgerdam. Het is teveel om op te noemen. Wat is het hier leuk. We kijken onze ogen uit.
Bij de Oranje Sluizen hebben we staan genieten van het schudden van de grote jachten in de sluis. Het leek wel een mini Sail zo’n leuk schouwspel voltrok zich voor onze ogen.
Op het laatste grote schip wat de sluis verliet zat ook nog eens een echt kaptein Iglo aan het roer. Mooier kon niet.
Hoewel we wat de afstand betrof nog niet echt ver waren, hadden we toch wel zin in een broodje en wat fruit. Langs de waterkant hebben we ons laatste proviand wat we nog hadden genuttigd. We zijn niet echt vooruit te branden vandaag. Het warme weer en de vele mooie indrukken halen het tempo er behoorlijk uit. Als we nauwelijks 3 km verder een camping met een restaurant tegenkomen kijken we elkaar aan en denken….Thee? Ja lekker! We duiken op het terras en genieten van de vele campinggasten hier. Wat een apart volk! Zullen ze vast ook wel van ons gedacht hebben. Hoewel…..echt wakker leken ze nog niet. Dat ze flink doorgefeest hebben vannacht was ze aan te zien.
Langs het Amsterdam Rijnkanaal is het een drukte van belang. Wandelaars, fietsers, joggers, brommers iedereen eist zo zijn eigen stukje weg op.
Onze weg gaat op een gegeven moment rechtsaf en dan is het gedaan met het vele water en lopen we weer door de weilanden en een stuk door het Diemer bos. Kinderboerderij de Bijlmerweide kon niet op een mooier punt zitten wat ons betreft. We waren echt wel toe aan een flinke rustpauze. Het is mooi geweest voor vandaag.
Vanaf hier gaan we meteen door naar de metro en vandaar met de trein terug naar huis.
Het was druk in trein. Echt ongelofelijk. Opgepropt in een overvolle trein naar huis na zo’n weekend is niet echt grappig. Gelukkig waren er na Utrecht wat meer zitplaatsen beschikbaar en konden we toch nog redelijk normaal zittend onze weg vervolgen.
Het was een prachtig wandelweekend, onze spullen zijn op en top uitgeprobeerd. We hebben veel, heel veel vogels gezien op dit deel van het Trekvogelpad. De route was zeer afwisselend. Echt een aanrader voor wie van water, boten en bootjes, vogels, prachtig geschilderde huizen, heerlijk rommelige woonboten, smalle dijkjes, klûnen door weilanden, en af en toe flink onthaasten houd.
Wij genieten nog even na en kijken stiekem al weer een beetje uit naar onze volgende wandeling.
10 Augustus 2015 - 17:21
Stephan:
Met Billy en Bolly op reis. Fijn stukje wandelverhaal.