2007 1014 Montferland
Blijf op de hoogte en volg Anita
06 November 2007 | Duitsland, Hoch Elten
14 oktober 2007.
10.50 uur Start wandeling in Hoch Elten. Waar hebben we dat eerder gehoord? Juist ja, van het Pieterpad. Voor mij was het inderdaad een déjà vu. En wat ik eigenlijk in mijn gedachten had klopte van geen kanten want we liepen niet voorbij de kerk de hoogte af maar juist ervoor.
Ik moest dus even omschakelen. We liepen het eerste stukje het Pieterpad in tegenovergestelde richting, maar algauw verlieten we dat pad en kwamen we ook voor mij in een onbekend gebied. Ontzettend mooi, glooiend, akkers, paddestoelen, mooie bospaden, van alles kwamen we tegen.
We hadden een route van 20 km uit gekozen, heuveltje op, heuveltje af. Echt geweldig. 20 km in 4,5 uur waarvan we 1x uitgebreid hebben gerust in een restaurantje en 2x even kort op een bankje. Blaren? Niet gekregen vandaag.
Het was deze keer wederom een tocht met afgesloten bospaden want je kunt nog steeds zien dat de januari stormen van dit jaar flink huisgehouden hebben overal. Zo stonden wij voor een pad, waarover in de beschrijving stond dat het ‘opengesteld’ was. Best aardig bedacht maar als er dwars over het pad allerlei bomen liggen is dat toch minder gastvrij dan het lijkt. Rijk ging nog bijna verkeerd op een boom zitten om erover heen te komen. Het stokkie schampte net zijn stuitje. Lekker slim. Ik vroeg al of ie lekker stevig zat? Het ging net aan goed. Ach ja, geen leuker vermaak dan leedvermaak toch?
En natuurlijk heb ik ook weer mooie foto’s gemaakt. Het licht viel soms zo mooi tussen de bomen door. Jammer dat je dat niet echt goed kunt vangen op foto’s.
Wel zijn er al weer veel paddestoelen. Hele, voor mij, bijzondere zijn erbij.
De route die we hadden uitgekozen bleek helaas niet meer helemaal te kloppen en op een gegeven moment zaten we dan ook echt even heel erg knijp. Gelukkig waren er vandaag meer mensen op het idee gekomen om te gaan wandelen, fietsen, nordic walking enz. Dus hebben we twee mensen aangesproken en gevraagd of ze ons konden helpen. Laten deze mensen nu een kaart van de omgeving bij zich hebben en zo konden we onze kaartjes even vergelijken en uitvinden waar we nu precies zaten. Dit was snel uitgezocht en zo konden we de rest van onze route bepalen naar het theehuis. Dit bleek heel simpel, gewoon de rode pijltjes volgen. Onze route hebben we even gelaten voor wat ie was en zo zijn we na 3,5 km bij theehuis ’t Paeske aanbeland.
Na de inwendige mens verzorgd te hebben en een sanitaire stop zijn we weer verder gegaan met onze route. Vanaf hier bleek ie weer helemaal te kloppen en zijn we vlot doorlopend om 15.40 uur bij de auto aangekomen. Heel leuk om nu weer eens door deze omgeving gelopen te hebben. Heel anders dan met het Pieterpad maar minstens even mooi. Het was gezellig druk overal. Wat een mooie dag hebben we beleefd. Heerlijk.