Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

• 2016 Camino del Norte
    • Hemelvaart
    • Wandelen met Anita
    • 2015 1227 Ede - Arnhem zwerftocht
    • 2015 Korte Wandelvakanties (anwbgids)
    • Op weg naar Santiago de Compostella
    • 2014 0502 ws2 Bennekom
    • 2014 0405 Maas Niederrijnpad etappe 2
    • 2014 0330 Proefwandeling Bennekomse Bos
    • 2014 0321 Zwerven door bos en over de heide
    • 2014 0312 Zakken van je hoofd naar je voeten...
    • 2014 0221 Noaberpad Enschede - Buurse
    • 2011 Macedonië
    • 2011 Romagne sous Montfaucon
    • 2011 Oost - Duitsland 6-15 mei
    • Wandelen in de Harz
    • Rondje Utrecht op de fiets.....
    • De Koninklijke Weg

Nu in:

Was in:

En nog

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Anita via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 02-05-2014 2014 0502 ws2 ... (0)

Statistieken

Dit dagboek is 314579 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next

Aantal keer bekeken 608   Aantal reacties 0   Bennekom, Nederland
a A

2014 0502 ws2 Bennekom

2014 0502 WS2 Bennekom

Mijn 2e door mij georganiseerde wandeling gaat van start. Om 10 uur is bijna iedereen gearriveerd
We wachten nog heel even. Krijgen geen belletje van de nog ontbrekende persoon en vertrekken voor de wandeling van vandaag.

De afgelopen week heb ik heel wat schietgebedjes en rookworst richting ST. Clara gestuurd in de hoop vandaag mooi weer te hebben. De heilige ST. Clara wordt geacht voor mooi weer te zorgen als je haar rookworst bezorgd. Schijnt een goed gebruik te zijn in Brabant, vooral rond de tijd van carnaval. Maar och dat kan in mei ook geen kwaad dacht ik zo, vandaag heeft het in elk geval gewerkt.

Langs het oude Enka terrein en via het terrein van de stichting Karakter zijn we in het Hoekelumse bos aangekomen om vandaar via het tunneltje onder de A12 door in het Bennekomse bos verder te wandelen. Via mooie smalle paadjes door de heide en het bos zijn we uiteindelijk bij de Panorama Hoeve in Bennekom beland.

Na deze onderbreking is de klok op het terrein van de Panorama Hoeve uitgebreid getest. Klonk best leuk, volgens mij moet je dan een rondje geven. Gelukkig was het terras leeg dus kon ook de portemonnee dicht blijven. De kindertjes die er rond liepen maakten zo te horen nog lang ‘gebruik’ van de klok.

Hierna hebben we een klein stukje van het Trekvogelpad gelopen. Mooi stuk langs de bosbeek. Er was nu een leuk bruggetje over de bosbeek gemaakt. Waarschijnlijk door scouting, hier hebben we een kleine pauze gehouden. Een stukje verderop leek het erop dat een poging tot bruggen bouwen jammerlijk mislukt was. 2 rozen in het water liet onze fantasie op hol slaan. Heerlijk de ‘verhalen’ omtrent dit ‘monumentje’ werden meteen ingevuld. Heerlijk zo’n groep mensen mee te hebben die meteen hun fantasie de vrije loop kunnen laten.

Deze wandeling voelt voor mij weer als een heerlijke vakantiedag. Over en weer worden grapjes gemaakt, serieuze gesprekken gevoerd of gewoon lekker voor de neus weg gekletst. We lopen zelfs nog een kwartiertje in stilte. Ik blijf het heel bijzonder vinden zo’n rustmoment in een wandeling.
Leuk dat het met deze groep ook weer wilde lukken. De stilte heeft mij alleen zo afgeleid dat ik waarschijnlijk daar zo in mezelf heb gelopen en even niet goed op heb gelet waar ik precies was want daarna ben ik toch een beetje de weg kwijt geraakt. Na nog enkele korte pauze’s waarin we tijdens één van deze pauze een verliefd buizerd paar mochten aanschouwen zijn we uiteindelijk e achter in Bennekom uitgekomen i.p.v. voor in Bennekom. Balen zeg. Dit was niet helemaal de bedoeling.

Helaas moest hier 1 wandelaar afhaken. Jammer, ik kom toch graag met de complete groep terug bij het station. Even later viel er nog eentje uit de ‘koets’ en gezamenlijk hebben we haar naar de bushalte begeleid. Met z’n 4-tjes zijn we daarna de kortste weg gelopen naar het station waar we zo’n 3 kwartier later aankwamen. Onderweg hebben we nog een ‘verklaring’ bedacht voor de inmiddels 2 ontbrekende schakeltjes in deze puzzel die wandelen heet…..een soort van Cluedo. Heerlijk die fantasieën. We zijn eruit wie de ‘moord’ heeft gepleegd!:-)

Op het fietspad naar Ede kwamen we nog een hele dikke vette kever tegen. Dit bleek een meikever te zijn. De dode hazelworm (of was het nu toch een adder?) daar konden we niet veel meer aan doen, maar deze mei kever hebben we toch maar gered van een wisse dood en hem (haar) in de bladeren geschoven.

Ondanks dat ik niet helemaal daar uit kwam waar de bedoeling was hebben we toch een leuke, droge, gezellige, betekenisvolle, grappige, fantasierijke, mooie, wandel dag beleefd. Iedereen is uiteindelijk weer daar uitgekomen waar ie wezen moest. Veilig thuis….
Ik hoop jullie allemaal terug te zien tijdens andere wandelingen, en wie weet nog eens tijdens deze wandeling als ik hem een stukje inkort en dan toch uitkom daar waar ik wilde en jullie het laatste stukje van Bennekom en Hoekelum ook kan laten beleven.

Bedankt lieve wandelaars voor deze geweldige dag.

Wandelgroetjes Anita

Tags: wandelsite, bennekom, panoramahoeve, trekvogelpad

Reageren

Reacties (0)